Antiek, kunst en/of schilderij laten veilen?

Uw antiek, kunst of schilderij laten taxeren & veilen?

Bent u benieuwd hoeveel uw schilderij, kunst of antiek waard is en wat de beste manier is om deze te verkopen? Of bent u bijvoorbeeld uit een erfenis in het bezit van een nalatenschap of bijzondere verzameling? U kunt bij ons veilinghuis makkelijk foto's uploaden waarna wij contact met u opnemen. Voorzie ons van zoveel mogelijk informatie over uw schilderij, antiek of kunst waarna onze taxateurs uw aanvraag beoordelen en van advies voorzien.

Bent u bijvoorbeeld uit een erfenis in het bezit gekomen van een schilderij of heeft u een bijzondere stuk kunst? Dan kunt u met ons contact opnemen voor een taxatie op locatie: bel ons op 020-623043 of vul onderstaand formulier in.

Volg onderstaande stappen en Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon zal u de beste aanpak aanbevelen voor het verkopen van uw antiek. Hoe gaat het in zijn werk?

✓ Stap 1 : Maak en upload foto’s

Of kom langs op taxatiedagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur. Let op: langs komen = meteen inbrengen voor de veiling!

  • * Verplichte velden

✓ Stap 2: Stuur ons de achtergrond informatie

De maten, herkomst en of achtergrond informatie van schilderij, antiek of kunst.

✓Stap 3: Taxeren & veilen van uw antieke meubelen

Onze taxateurs zullen uw aanvraag beoordelen en u adviseren. Wij komen bij u langs op locatie voor taxatie van uw schilderij(en), anitek of kunst.

Waarom Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon?

Als grootste en oudste veilinghuis van Nederland zijn wij de partij voor het verkopen van uw schilderijen, nalatenschappen, kunst en antiek collecties.

✓ Uitgebreide ervaring en kennis.

✓ Taxatie door onze gecertificeerde taxateurs en veilinghouders.

✓ Vijf algemene kunst en antiek veilingen per jaar.

✓ Groot netwerk van ca. 120.000 klanten

✓ Ruimtelijke presentatie met meer dan 4.000 m2 showroom.

✓ Opslagmogelijkheden van 2.000m2, u kunt altijd goederen aanleveren!

✓ Overzichtelijke werkwijze.

✓ Bemiddelen in bezemschoon opleveren van pand of woning.

✓ Marktleider in Nederland.

✓ Maximaal 2 maanden van inbreng tot uitbetaling.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vijf keer per jaar organiseert Veilinghuis De Eland een algemene kunst, schilderij en antiek veiling met gemiddeld 3000 items. Bekijk hier de agenda voor de eerst volgende veiling. Doordat De Eland regelmatige antiek, kunst en schilderijen veilt, is de kans op verkoop behoorlijk en worden ingebrachte goederen binnen een periode van 10 weken uitbetaald.

Tijdens de taxatie dagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur, op het veilinghuis kunt u gelijk de goederen inbrengen voor de eerst volgende antiek, kunst en schilderijen veiling. Bij taxatie op locatie kunnen wij bemiddelden bij het bezemschoon opleveren van uw pand of woning en de organisatie van het transport met één van onze vaste partners. Door onze ruimschootse opslagmogelijkheden kunnen inboedels en nalatenschappen ten aller tijden worden aangeleverd. Zodra de schilderijen of kunst objecten bij het veilinghuis zijn gearriveerd worden deze getaxeerd en beschreven door onze (gecertificeerde) taxateurs en veilinghouders.

In de veilingcatalogus vermelden wij bij elk schilderij of ander item een lage en hoge schatting als indicatie van de verwachte opbrengst. In overleg met de taxateur kan, indien gewenst, een limiet worden vastgesteld, waaronder de schilderijen, kunst of antiek niet verkocht mogen worden.  Alle objecten worden gefotografeerd, voor de online catalogus, veilingportalen en webcast veilingen. Verder worden de schilderijen en/of kunst geëtaleerd voor de kijkdagen in één van onze toonzalen. In de week aansluitend op de kijkdagen worden alle objecten en schilderijen geveild.

Alle schilderijen, kunst en antiek worden in de zaal geveild, het merendeel wordt ook online geveild met ondersteuning van webcast/ internet. Vanaf het moment dat Veilinghuis de Eland de schilderijen, antiek en kunst in beheer heeft, zijn zij verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. De opbrengst van de verkochte goederen wordt door ons, na aftrek van de inzendkosten, eventuele transport- e.a. kosten, na ca. vijf weken aan u overgemaakt. De gelden, die het veilinghuis beheert, bevinden zich op een rekening ten name van Stichting Beheer Derdengelden, zodat de financiële belangen van de inbrenger gewaarborgd zijn. Wil u een inboedel laten taxeren en inbrengen, gebruik dan het volgende formulier!