Antieke meubelen laten veilen?

Uw antieke meubelen laten taxeren & veilen?

Bent u benieuwd hoeveel uw antieke meubelen waard is en wat de beste manier is om deze te verkopen? Of bent u bijvoorbeeld uit een erfenis in het bezit van een nalatenschap of bijzondere verzameling? U kunt bij ons veilinghuis makkelijk foto's uploaden waarna wij contact met u opnemen. Voorzie ons van zoveel mogelijk informatie over uw antieke meubelen, collectie of nalatenschap waarna onze taxateurs uw aanvraag beoordelen en van advies voorzien.

Bent u bijvoorbeeld uit een erfenis in het bezit gekomen van een nalatenschap/ inboedel of heeft u een bijzondere collectie? Dan kunt u met ons contact opnemen voor een taxatie op locatie: bel ons op 020-623043 of vul onderstaand formulier in.

Volg onderstaande stappen en Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon zal u de beste aanpak aanbevelen voor het verkopen van uw antieke meubelen. Hoe gaat het in zijn werk?

✓ Stap 1 : Maak foto's en verstuur deze via onderstaand contactformulier

  • * Verplichte velden

.

Of kom langs op taxatiedagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur. 

Of Mail de foto's van uw schilderij, antiek of kunst voorzien van maten, herkomst en of achtergrond informatie naar info@deeland.nl

✓ Stap 2: Stuur ons de achtergrond informatie

De maten, herkomst en of achtergrond informatie van object, inboedel of collectie.

Verstuur de foto's + informatie naar info@deeland.nl

✓Stap 3: Taxeren & veilen van uw antieke meubelen

Onze taxateurs zullen uw aanvraag beoordelen en u adviseren. Wij komen bij u langs op locatie voor taxatie van complete inboedels, nalatenschappen en of verzamelingen.

Waarom Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon?

Als grootste en oudste veilinghuis van Nederland zijn wij de partij voor het verkopen van uw objecten, nalatenschappen, inboedels en bijzondere thema collecties.

✓ Uitgebreide ervaring en kennis.

✓ Taxatie door onze gecertificeerde taxateurs en veilinghouders.

✓ Vijf algemene kunst en antiek veilingen per jaar.

✓ Groot netwerk van ca. 120.000 klanten

✓ Ruimtelijke presentatie met meer dan 4.000 m2 showroom.

✓ Opslagmogelijkheden van 2.000m2, u kunt altijd goederen aanleveren!

✓ Overzichtelijke werkwijze.

✓ Bemiddelen in bezemschoon opleveren van pand of woning.

✓ Marktleider in Nederland.

✓ Maximaal 2 maanden van inbreng tot uitbetaling.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vijf keer per jaar organiseert Veilinghuis De Eland een algemene kunst, schilderij en antiek veiling met gemiddeld 3000 items. Bekijk hier de agenda voor de eerst volgende veiling. Doordat De Eland regelmatige antieke meubels veilt, is de kans op verkoop behoorlijk en worden ingebrachte goederen binnen een periode van 10 weken uitbetaald.

Tijdens de taxatie dagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur, op het veilinghuis kunt u gelijk de goederen inbrengen voor de eerst volgende antieke meubelen veiling. Bij taxatie op locatie kunnen wij bemiddelden bij het bezemschoon opleveren van uw pand of woning en de organisatie van het transport met één van onze vaste partners. Door onze ruimschootse opslagmogelijkheden kunnen inboedels en nalatenschappen ten aller tijden worden aangeleverd. Zodra de objecten bij het veilinghuis zijn gearriveerd worden deze getaxeerd en beschreven door onze (gecertificeerde) taxateurs en veilinghouders.

In de veilingcatalogus vermelden wij bij elk item een lage en hoge schatting als indicatie van de verwachte opbrengst. In overleg met de taxateur kan, indien gewenst, een limiet worden vastgesteld, waaronder de antieke meubels niet verkocht mogen worden.  Alle objecten worden gefotografeerd, voor de online catalogus, veilingportalen en webcast veilingen. Verder worden de antieke meubels geëtaleerd voor de kijkdagen in één van onze toonzalen. In de week aansluitend op de kijkdagen worden alle objecten geveild.

Alle antieke meubels worden in de zaal geveild, het merendeel wordt ook online geveild met ondersteuning van webcast/ internet. Vanaf het moment dat Veilinghuis de Eland de antieke meubelen in beheer heeft, zijn zij verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. De opbrengst van de verkochte goederen wordt door ons, na aftrek van de inzendkosten, eventuele transport- e.a. kosten, na ca. vijf weken aan u overgemaakt. De gelden, die het veilinghuis beheert, bevinden zich op een rekening ten name van Stichting Beheer Derdengelden, zodat de financiële belangen van de inbrenger gewaarborgd zijn. Heeft u een antiek object, schilderij of kunst gebruik dan dit formulier!