Cash or trash

Vanaf woensdag 23 oktober gaat het nieuwe kunstprogramma Cash or Trash van start op SBS6.  

Elise Trommelen, veilingmeester en taxateur bij Venduhuis De Eland en De Zon, zal voor het nieuwe programma de taxaties verzorgen. 

De presentatie wordt gedaan door Martien Meiland bekend als gastheer van het succesvolle programma Chateau Meiland en Ik Vetrek. 

Samen met presentator Martien ontvangt Elise Trommelen, als taxateur, kandidaten met bijzondere verhalen en unieke objecten. Als jongste veilingmeester van Nederland is Elise ervaren in het werk als taxateur. Dagelijks gaat zij bij mensen thuis voor bijvoorbeeld de taxatie een nalatenschap en complete inboedel. Op woensdag en donderdag is zij op het veilinghuis voor de vaste taxatie en inbrengdagen.

Na het overlijden van haar vader Peter Trommelen, runt Elise samen met haar moeder Eva Trommelen het veilinghuis. 

Met al haar ervaring en opgegroeid in het veilingvak taxeert Elise de meegebrachte artikelen van de kandidaten.
Zo krijgen de kandidaten kennis over het object: wat is het, waar komt het vandaan, waar wordt het voor gebruikt, waar en wanneer is het item gemaakt en natuurlijk de belangrijkste vraag “wat is het waard”?
De meegebrachte artikelen lopen uiteen van meubels tot aan curiositeiten. 
Iedere verkoper heeft daarbij ook hun eigen verhaal: hoe komen ze eraan, wat denken zij wat het is en wat het waard is en wat willen ze doen van de opbrengst. 

Met de taxatie en alle informatie gaan de kandidaten door naar 5 handelaren om de artikelen te kunnen verkopen. De handelaren weten van te voren niet wat ze te koop aangeboden krijgen. De oplettende kandidaten maken dan ook slim gebruik van alle informatie in de onderhandeling met de handelaren. 

Cash or Trash is iedere woensdag 21.30 te zien op SBS6.

Bent u benieuwd wat een object waard is?


Maak een afspraak met Elise Trommelen of een van onze andere taxateurs via 020-6230343. 

U kunt ons ook foto’s en omschrijving mailen voor een digitale taxatie : info@deeland.nl. Graag verzoeken wij u zo veel mogelijk informatie mee te sturen, bijvoorbeeld: de conditie, de afmetingen en eventuele taxatie rapporten uit het verleden. 

Op woensdag en donderdag is ons veilinghuis geopend voor gratis taxatie en inbreng. U kunt dan zonder afspraak langskomen voor gratis taxatie en inbreng voor de eerst volgende veiling. Ook kunt u ervoor kiezen om foto's van uw meubels alvast te uploaden en mailen. Dit geld ook voor foto's van uw antiek, kunst of schilderij.

Amsterdams Venduhuis de Eland en De Zon is het oudste en grootste veilinghuis van Nederland. Met meer dan 4.000 showroom presenteren wij vijf keer per jaar een algemene kunst en antiek veiling. De collectie per veiling varieert van juwelen, zilver, horloges, klassieke schilderijen, moderne kunst, retro design, klassieke meubelen, Aziatisch en Europees porselein tot aan bijzondere curiositeiten. 

Naast dat wij veel inboedels uit nalatenschappen en inbreng van particulieren veilen, zijn wij ook vaste verkoopkanalen voor grote bedrijfscollecties zoals de HEMA, ABN AMRO en Sanoma. 

Cash or Trash