Over ons

Amsterdams Venduhuis de Eland is opgericht in 1796 en daarmee één van de oudste veilinghuizen van Nederland. Met 4000 m2 toonzalen tevens het grootste kunst- en antiekveilinghuis.

Onze veilingrubrieken bestaan onder andere uit meubelen, schilderijen, gouden en zilveren objecten, juwelen, horloges, sculpturen, porselein, aardewerk, glas, kristal, grafiek, antiquarische boeken en prenten.

Bedrijfscollecties & Privé verzamelingen

In 2016 veilden wij de bedrijfskunstcollectie van British Telecom, bestaande uit meer dan 50 moderne kunstwerken van o.a. Hans Broek en Jan Sierhuis. 

Kijkdagen en veiling

Vijf keer per jaar organiseren wij een algemene kunst- en antiekveiling met ca. 4.000 kavels. Een week voor de kijkdagen kunt u de catalogus bekijken op www.venduhuisdeeland.nl.

De kijkdagen zijn van donderdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Tijdens de kijkdagen kunt u de kavels bekijken en onze specialisten vragen stellen. Na de kijkdagen vinden de veilingen op verschillende dagen per rubriekgroep plaats, waarbij het mogelijk is om zowel online als in de zaal te bieden. 

Inbreng van goederen & taxaties

Voor inbreng en taxatie van kunstobjecten kunt u bij ons terecht op woensdag en donderdag (10.00-17.00 uur) of op afspraak. Binnen een periode van tien weken worden uw goederen geveild en uitbetaald.
Grote objecten en gehele inboedels kunnen op locatie worden getaxeerd. Bij nalatenschappen bieden wij de mogelijkheid het huis bezemschoon op te leveren. Dit neemt nabestaanden, notariaat en de executeur testamentair veel zorg uit handen.

Onze gecertificeerde taxateurs kunnen voor u een verzekerings- of successierapport opstellen. 

Directeur/eigenaar:
Eva Trommelen- van der Veldt (HRD Graduate Gemmologist en Diamond Grader) 

Registertaxateurs:
Marcel Kooi (algemeen, kunst, antiek en inboedelgoederen)

Registerveilinghouders (kunst, antiek en inboedelgoederen): 
Marcel Kooi 
Nick Landwaard (specialist schilderijen, aquarellen en grafiek) 
Elise Trommelen