Kopen via de veiling

Ons veilinghuis is toegankelijk voor iedereen, particulieren, handelaren en verzamelaars. Mocht u voor het eerst een veiling bezoeken, dan raden wij u het volgende aan:

KIJKDAGEN BEZOEKEN

Bezoek onze kijkdagen, want dan krijgt u de gelegenheid om de aangeboden goederen te bekijken. Onze medewerkers kunnen  vitrines voor u openen, zodat u de goederen nader kunt onderzoeken op eventuele gebreken. Wij raden u aan dit ook te doen, zodat u na de hamerslag nog steeds blij  bent  met uw aankoop.

CATALOGUS/WEBSITE: www.deeland.nl

Bij de receptie kunt u een catalogus kopen waarin de goederen beschreven staan of deze bekijken op onze website.  Tevens liggen er catalogi in de toonzalen ter inzage. De catalogus bevat enkele foto's, maar daarentegen is onze website "volledig" voorzien van afbeeldingen. De catalogusnummers zijn de nummers die gebruikt worden bij de veiling en daaraan kunt u in de "orde van verkoop" zien wanneer een bepaald voorwerp geveild wordt.  Eveneens in de catalogus vindt u onze veilingvoorwaarden, welke u in acht behoort te nemen. In deze voorwaarden treft u tevens wat uitleg over de catalogustekst, zoals bijvoorbeeld over de gaafheid van een voorwerp (aangeduid met A, B, C en D) en de benaming van de schilders. Lees dit op uw gemak door voordat u een aankoop doet, om teleurstellingen te voorkomen.

VEILING

Mocht u besluiten dat u tijdens de veiling wilt meebieden, noteer dan voor uzelf duidelijk het nummer waar u voor komt en bedenk van tevoren tot welk bedrag u wilt gaan  (rekening houdend met het opgeld van 30%, inclusief 21 % btw, wat berekend wordt over het hamerbedrag, en 1 euro kavelgeld per catalogusnummer). Om wat rustiger in de veilingzaal te zitten, kunt u het beste wat eerder komen, zodat u wat meer op uw gemak bent als uw nummer aan de beurt is. 

Een groot gedeelte van de zaalveilingen wordt ondersteund door webcast. Via deze streaming service kunt u de veiling live volgen en meebieden. 
Het opgeld bij aankopen via “webcast” bedraagt 32% + € 1,- kavelgeld.

SCHRIFTELIJK BIEDEN

Wij bieden nog steeds de mogelijkheid om schriftelijk een bod achter te laten.

U kunt hiervoor het formulier “koopopdracht”gebruiken.

HET BIEDNUMMER

Een biednummer heeft u nodig om deel te kunnen nemen aan de veiling. U vult het biedformulier in en door de verkregen biedkaart tijdens het veilen omhoog te houden, geeft u aan dat u wilt meebieden.

BETALEN EN AFHALEN VAN GOEDEREN

De betaal en afhaaltijden staan vermeld bij de “orde van verkoop”

U kunt uw aankopen contant en met pinpas betalen. Voor grote bedragen houdt u dan rekening met de daglimiet van uw bankpas.

U kunt ook betalen per bankoverschrijving. Het rekeningnummer is NL67RABO 0383 5485 86 t.n.v. Stichting beheer derdengelden o.v.v. uw biednummer.

 

VOLGRECHT

Het volgrecht is per 1 april 2006 ingevoerd en kan op kunstwerken van deze veiling van toepassing zijn. Het geldt voor originele kunstwerken gemaakt door kunstenaars die op moment van verkoop nog in leven zijn of en waarvan de kunstenaar niet langer dan 70 jaar daarvoor is overleden en onderdaan of inwoner van een land aangesloten bij de EU of EER of een land dat gelijk volgrecht toekent.

Veilinghuis De Eland zal de wettelijke verplichte volgrechtvergoeding verhalen op de koper en zorgdragen voor de financiële afwikkeling.

De volgrechtvergoeding wordt berekend vanaf € 3.000,- over de verkoopprijs inclusief opgeld (exclusief BTW) en is samengesteld uit de volgende percentages:

Van     € 3.000       t/m          € 50.000        4%

Van     € 50.000     t/m          € 200.000      3%

Van     € 200.000  t/m          € 350.000      1%

Van     € 350.000  t/m          € 500.000      ½%    

Vanaf € 500.000                                         ¼%

(Met een maximum van € 12.500)


DE AFTERSALE 

Na de veiling presenteren wij een selectie voor de aftersale. Deze is uitsluitend online zichtbaar. Bij de kavels staat een vaste aftersale prijs. Deze prijzen zijn niet onderhandelbaar. Het kavel is pas aan u toegewezen nadat u de officiële bevestiging ontvangt per mail (info@deeland.nl) inclusief de factuur. 
 

RESTAURATOREN

Goederen op een veiling kunnen beschadigd zijn, maar dat hoeft nog geen reden te zijn om een aankoop voorbij te laten gaan. Tijdens onze kijkdagen is er een team van  restauratoren aanwezig. Zij zijn niet in dienst van het veilinghuis, maar kunnen onafhankelijk deskundig advies geven en een prijsopgave van de te restaureren veilingobjecten. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.