Welkom bij het grootste en oudste veilinghuis van Nederland

(020) 6230343 / info@deeland.nl / Weesperstraat 110, 1112 AP Diemen

De Eland

✓Stap 2: Taxeren & veilen van uw antiek, kunst of schilderij

Onze taxateurs beoordelen uw aavraag en advisieren over de vervolgstappen.  

 

NIEUW! Taxatie, daarna inbreng aan huis service 

Nu is het tijd om creatief en vindingrijk met onze kostbare tijd en kostbaarheden om te gaan. Wij van de Eland hebben een nieuwe service aan ons brede pakket toegevoegd.

Het werkt als volgt:

Stap 1 : Stuur foto’s van uw kunstobjecten waarvan u vermoedt dat ze veiling waardig zijn, upload deze via onderstaand taxatie formulier. 

Stap 2 : De Eland taxateurs geven hun mening en taxatie aan u door.

Stap 3: Wanneer u zich kunt vinden in de taxaties neemt u contact op met onze koeriersdienst Easy2Send. Hier kunnen kosten aan verbonden zitten. 

Stap 4: De koerier levert de artikelen aan bij de Eland en u ontvangt via email een bewijs van inbreng. Alle artikelen worden in de Eland omschreven inclusief condities, taxatiewaarden en foto’s voor op onze website en internationale veiling platforms.

Stap 5: Tijdens onze kijkdagen worden de kunst objecten tentoon gesteld**. De ingebrachte goederen worden in de eerstvolgende veiling geveild. De veiling is live met webcast en is nationaal en internationaal online te volgen. 

Zo kunt u mee gluren wat uw kunstobjecten opbrengen.

Stap 6: De opbrengsten worden vijf weken na de laatste veiling op uw bankrekeningnummer overgemaakt.

Wij hopen u hiermee van dienst te kunnen zijn in deze nieuwe 1,5 meter-samenleving.

 

Waarom Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon?

Als grootste en oudste veilinghuis van Nederland zijn wij de partij voor het verkopen van uw schilderijen, nalatenschappen, kunst en antiek collecties.

 

✓ Uitgebreide ervaring en kennis.

✓ Taxatie door onze gecertificeerde taxateurs en veilinghouders.

✓ Vijf algemene kunst en antiek veilingen per jaar.

✓ Groot netwerk van ca. 120.000 klanten

✓ Ruimtelijke presentatie met meer dan 4.000 m2 showroom.

✓ Opslagmogelijkheden van 2.000m2, u kunt altijd goederen aanleveren!

✓ Overzichtelijke werkwijze.

✓ Bemiddelen in bezemschoon opleveren van pand of woning.

✓ Marktleider in Nederland.

✓ Maximaal 2 maanden van inbreng tot uitbetaling.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Vijf keer per jaar organiseert Veilinghuis De Eland een algemene kunst, schilderij en antiek veiling met gemiddeld 3000 items. Bekijk hier de agenda voor de eerst volgende veiling. Doordat De Eland regelmatige antiek, kunst en schilderijen veilt, is de kans op verkoop behoorlijk en worden ingebrachte goederen binnen een periode van 10 weken uitbetaald.

Tijdens de taxatie dagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur, op het veilinghuis kunt u gelijk de goederen inbrengen voor de eerst volgende antiek, kunst en schilderijen veiling. Bij taxatie op locatie kunnen wij bemiddelden bij het bezemschoon opleveren van uw pand of woning en de organisatie van het transport met één van onze vaste partners. Door onze ruimschootse opslagmogelijkheden kunnen inboedels en nalatenschappen ten aller tijden worden aangeleverd. Zodra de schilderijen of kunst objecten bij het veilinghuis zijn gearriveerd worden deze getaxeerd en beschreven door onze (gecertificeerde) taxateurs en veilinghouders.

In de veilingcatalogus vermelden wij bij elk schilderij of ander item een lage en hoge schatting als indicatie van de verwachte opbrengst. In overleg met de taxateur kan, indien gewenst, een limiet worden vastgesteld, waaronder de schilderijen, kunst of antiek niet verkocht mogen worden.  Alle objecten worden gefotografeerd, voor de online catalogus, veilingportalen en webcast veilingen. Verder worden de schilderijen en/of kunst geëtaleerd voor de kijkdagen in één van onze toonzalen. In de week aansluitend op de kijkdagen worden alle objecten en schilderijen geveild.

Alle schilderijen, kunst en antiek worden in de zaal geveild, het merendeel wordt ook online geveild met ondersteuning van webcast/ internet. Vanaf het moment dat Veilinghuis de Eland de schilderijen, antiek en kunst in beheer heeft, zijn zij verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. De opbrengst van de verkochte goederen wordt door ons, na aftrek van de inzendkosten, eventuele transport- e.a. kosten, na ca. vijf weken aan u overgemaakt. De gelden, die het veilinghuis beheert, bevinden zich op een rekening ten name van Stichting Beheer Derdengelden, zodat de financiële belangen van de inbrenger gewaarborgd zijn. Wil u een inboedel laten taxeren en inbrengen, gebruik dan het volgende formulier!