Welkom bij het grootste en oudste veilinghuis van Nederland

(020) 6230343 / info@deeland.nl / Weesperstraat 110, 1112 AP Diemen

De Eland

Verkopen via veiling

WAAROM VERKOPEN VIA VEILING?

Het oudste en grootste veilinghuis van Nederland biedt u :

✔ ONTZORGEN

Het grootste voordeel van verkopen via Venduhuis De Eland & De Zon Is het ontzorgen. Wij nemen de gehele verkoop van uw objecten uit handen, van transport, taxatie, beschrijving tot presentatie en veiling. Door onze werkwijze en de regelmatige veilingmomenten kunnen wij ondersteuning bieden bij de verkoop van nalatenschappen, erfenis, inboedel en/of kunstobjecten.

✔ UITGEBREIDE ERVARING & EXPERTISE
Met hun jarenlange taxatie- en veilingervaring helpen onze TMV-gecertificeerde taxateurs u een weloverwogen keuze te maken. Daarnaast staan zij u graag terzijde met een taxatie voor onderlinge verdeling of een taxatie voor verzekering.

✔ GROOT INTERNATIONAAL NETWERK
Venduhuis De Eland & De Zon heeft een lange geschiedenis binnen het veilingwezen waardoor wij een grote en vaste klantenkring hebben opgebouwd, waaronder nationale en internationale verzamelaars, kunstliefhebbers, musea, galeries en (kunst)handelaren.

✔ ON- EN OFFLINE ZICHTBAARHEID
Venduhuis De Eland & De Zon heeft meer dan 4.000 m2 oppervlakte aan toonzaal . Hiermee zijn wij het grootste veilinghuis van Nederland. Zo kunnen wij al uw kostbaarheden en objecten tonen op een manier waarbij alle voorwerpen optimaal tot hun recht komen. Tevens zijn alle te veilen objecten opgenomen in onze online veilingcatalogus met een uitgebreide beschrijving en meerdere foto’s. De online catalogus wordt ook gepubliceerd op een aantal grote internationale veilingplatformen.

Hoe werkt verkopen op een veiling?

Wij nodigen u uit aan onze aankomende veilingen bij te dragen door de inbreng van uw kunst, antiek, design en juwelen.
 

STAP 1: TAXATIE AANVRAGEN

De allereerste stap is taxatie. Er zijn een aantal opties om te weten te komen of uw goederen kunnen worden geveild en welke waarde zij dan naar schatting kunnen opleveren.

1) Digitale taxatie
Voor een geheel vrijblijvende taxatie kunt u het online taxatieformulier invullen op onze website. U kunt ook een e-mail met korte beschrijving met foto’s van uw kunstobject(en) sturen naar info@deeland.nl.
2) taxatie in Diemen
Gaat het om meerdere objecten of komt u liever langs bij ons op het veilinghuis met uw kostbaarheden? Wij nodigen u van harte uit op onze taxatie en inbreng dagen: woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur.
3) taxatie bij u thuis
Heeft u een complete inboedel, erfenis, nalatenschap of verzameling? Onze TMV gecertificeerde taxateurs komen graag bij u langs om een taxatie te verrichten.  U kunt hiervoor een afspraak maken via 020-6230343 of info@deeland.nl.


STAP 2 : VEILING WAARDIG & DE VEILINGWAARDE
Nadat u ons de objecten op foto of in het veilinghuis heeft laten zien, bepaalt een van onze taxateurs of iets daadwerkelijk ‘veiling waardig’ is en geeft daarbij een indicatieve veiling waarde aan u door. ‘Veilingwaardig’ geeft aan of het zin heeft om een object via de veiling te verkopen. Bepalend hierbij zijn onder andere aspecten als:

/ Is er vraag naar het soort object?
/  Wat is de staat waarin een object verkeert?
/  Voor welke prijs zouden kopers op de veiling het object willen kopen?


STAP 3 : INBRENG

Wanneer u zich kunt vinden in de taxatie(s) van onze expert kunt u een afspraak maken voor inbreng of contact opnemen met een van onze koeriersdiensten. 

Heeft u een taxatie afspraak op het veilinghuis, dan kunt u gelijk uw kostbaarheden en objecten inbrengen voor de eerst volgende veiling. In het geval van een groot aantal goederen of een hele inboedel of verzameling maakt een van onze taxateurs in overleg met u een afspraak voor transport. Zodra alle kostbaarheden en andere objecten bij ons in Diemen zijn ingebracht, krijgt u een bevestiging. Vragen over de verkoopkosten kunt u aan de desbetreffende taxateur stellen.
Bij aankomst op het veilinghuis zijn al uw artikelen verzekerd voor schade, diefstal of verlies.

STAP 4 : CATALOGISEREN
De kavels worden door onze experts omschreven inclusief conditie en taxatiewaardes. Als de omschrijvingen af zijn wordt deze samen met foto’s van de objecten in de gedrukte en online veilingcatalogus opgenomen en geplaatst op onze website en op internationale veilingplatformen.


STAP 5 : DE KIJKDAGEN
Tijdens onze kijkdagen worden uw kostbaarheden tentoongesteld in één van onze 4.000 m2 toonzalen. Een week voor onze kijkdagen informeren wij onze uitgebreide klantenkring per post en digitaal met een uitnodiging. Verder ontvangen klanten regelmatig een update over een bijzonder, leuk en/of interessant object dat we in de eerstkomende veiling hebben via social media.

STAP 6 : DE VEILING
De veilingen zijn ‘zaalveilingen’* met live online ondersteuning via diverse kanalen.
De veilingen zijn altijd per opbod. Dit betekent dat de veilingmeester volgens vaste biedstappen** het biedproces leidt.

 *In praktijk betekent dit het volgende: Een veilingmeester zal live alle te veilen objecten ‘afhameren’ en de kopers en geïnteresseerden nemen deel aan de veiling door zich hiervoor online te registeren en in te loggen op het moment van de veiling. 
 **Een biedstap is een verhoging van het geboden bedrag in vaste bedragen (steeds € 20, € 50 of € 100, etc.) omhoog. De grootte van de stap is afhankelijk van de hoogte van het te bieden bedrag: bijvoorbeeld €20 per stap bij € 100 tot € 500 en € 100 bij bedragen tussen € 1000 en € 2000.

STAP 7 : UITBETALING
Vijf weken na de laatste veilingdag sturen wij u een verkoopfactuur voor de door u ingebrachte objecten. Op dat moment worden ook de veilingopbrengsten (minus onze courtage en eventuele andere kosten) overgemaakt naar uw bankrekening. Alle gelden, die het veilinghuis beheert, bevinden zich op een rekening ten name van Stichting Beheer Derdengelden, zodat de financiële belangen van de inbrenger gewaarborgd zijn.

 

GRATIS TAXATIE & INBRENG

Inbreng zonder afspraak gesloten

Geopend vanaf 12 april 


1) Digitale taxatie
Via online taxatieformulier of e-mail naar  info@deeland.nl met korte beschrijving & foto’s.
2) Taxatie in Diemen
woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur.
3) Taxatie bij u thuis 
U kunt hiervoor een afspraak maken via 020-6230343 of info@deeland.nl.

 

KIJKDAGEN & VEILING

Voorjaarsveiling  2023
Veilingweek: ma 27 t/m 30 maart, 12 - 21.30u.

Kijkdagen: do 23 t/m 26 maart, 10 - 17u.


Heeft u hulp nodig bij het bieden?  Klik hier voor onze veelgestelde vragen.

 

AFHALEN & RETOUREN

U kunt hier een afspraak maken voor het ophalen van uw gewonnen kavels.

Het Afhalen van aankopen is alleen op afspraak, u kunt zich aanmelden via de site of per telefoon. Voordat u uw aanwinst komt ophalen dient u deze te hebben betaald. Wij accepteren alleen bankoverschrijvingen en pinbetalingen.

U kunt ook gebruik maken van een van onze koerierpartners.