Ontdek onze Najaarsveiling

Markeer je agenda's, want de spectaculairste veiling van het jaar staat voor de deur! Onze online catalogus preview is nu beschikbaar op onze website. Neem alvast een kijkje om je favoriete stukken te ontdekken voordat onze najaarsveiling begint.

Veiling: Maandag 6 t/m donderdag 9 november

Kijkdagen: Donderdag 2 t/m zondag 5 november, van 10:00 tot 17:00 uur.

Kom gezellig langs tijdens de kijkdagen om de objecten van dichtbij te bewonderen en je selecties te maken. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij je aankoopbeslissing.

Inbrengdatum: Vergeet niet dat de inbreng voor deze veiling open is tot 5 oktober.

Als je kunstwerken hebt die je wilt laten veilen, is dit het moment om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat op woensdagen en donderdagen klaar om de waardevolle stukken te taxeren en aan te nemen. Ook kunt u van tevoren foto's doorsturen.

Prachtige kunstwerken

Onze najaarsveiling zal weer prachtige kunstwerken bevatten, waaronder Hendrik Pieter Koekoek, Germ de Jong, Abraham Storck en Jan Sierhuis.

Dit is weer een mooie kans om kunst te verzamelen en te investeren. Blijf op de hoogte voor meer updates en voorproefjes van de prachtige stukken die binnenkort onder de hamer komen.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en maak een account aan.

Koekkoek

"Heuvellandschap met figuren, op de achtergrond vermoedelijk de stad Cleve," is een topstuk van Hendrik Pieter Koekkoek (1843-1890), een Nederlandse schilder die bekend staat om zijn verfijnde landschappen.

Koekkoek heuvellandschap
Hendrik Pieter Koekkoek

Hendrik Pieter Koekkoek was de zoon van de beroemde landschapsschilder Barend Cornelis Koekkoek en zette daarmee een traditie van kunstenaarschap voort. Hij werd geboren in Middelburg en groeide op in een omgeving doordrenkt van kunst en creativiteit. Net als zijn vader legde hij een opmerkelijke vaardigheid aan de dag in het vastleggen van de natuurlijke schoonheid van landschappen.

Dit schilderij getuigt van Hendrik Pieter Koekkoek's vermogen om landschappen tot leven te brengen. Het gedetailleerde heuvellandschap, de gracieuze figuren en de subtiel weergegeven stad Cleve op de achtergrond getuigen van zijn meesterschap in het vastleggen van de sfeer en de schoonheid van de natuurlijke wereld.

Koekkoek's werken worden vaak geassocieerd met de Romantische periode van de kunst, waarin kunstenaars de nadruk legden op emotie, verbeelding en de grootsheid van de natuur. Zijn schilderijen zijn gewild bij kunstverzamelaars vanwege hun artistieke vakmanschap en de manier waarop ze een gevoel van verwondering oproepen.

Handgeweven Aubusson wandkleed
Handgeweven Aubusson wandkleed

Bekijk de catalogus

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?