Uitgelicht: Stillevens van Herman Bieling (1887–1964)

Bieling werd geboren in Den Haag en bloeide al vroeg op met zijn passie voor kunst. Hij verliet het traditionele pad en koos voor de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag om zijn vaardigheden aan te scherpen. De stijl van Bieling was een smeltkroes van impressionisme, kubisme en expressionisme. Zijn schilderijen barsten van levendige kleuren en abstracte vormen, waarbij hij vaak bruisende stadsscènes en serene landschappen vastlegt.

Naast zijn kunstenaarschap hield Bieling zich ook bezig met architectuur en bracht hij zijn liefde voor strakke lijnen en praktisch design naar de tafel. Hij was een belangrijke speler in de De Stijl-beweging en drong aan op abstracte, no-nonsense kunst die eenvoud en harmonie uitstraalde.

Het werk van Bieling is te zien in musea over de hele wereld. Recente tentoonstellingen hebben geleid tot een hernieuwde waardering voor zijn rol in het vormgeven van het Nederlandse modernisme.

In onze voorjaarsveiling van 2024 hebben wij 2 stillevens van Herman Bieling mogen veilen, met een totaal resultaat van 4920 euro.

Kavels 1530 en 1531.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?