Uw antiek, kunst of schilderij laten taxeren & veilen?

Bent u benieuwd hoeveel uw schilderij, kunst of antiek waard is en wat de beste manier is om het te verkopen? Of bent u bijvoorbeeld uit een erfenis in het bezit van een nalatenschap, inboedel of bijzondere verzameling? U kunt bij ons veilinghuis makkelijk foto's uploaden waarna wij contact met u opnemen. Voorzie ons van zoveel mogelijk informatie over uw schilderij, antiek of kunst. Onze taxateurs beoordelen uw aanvraag en adviseren over de vervolgstappen.

Bent u bijvoorbeeld uit een erfenis in het bezit gekomen van een inboedel, schilderij of heeft u een bijzondere stuk kunst? Dan kunt u met ons contact opnemen voor een taxatie op locatie: bel ons op (020) 6230343 of vul onderstaand formulier in.

Volg onderstaande stappen en Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon zal u de beste aanpak aanbevelen voor het verkopen van uw antiek. Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1

 • Mail de foto's van uw schilderij, antiek of kunst voorzien van maten, herkomst en of achtergrond informatie naar [email protected]
 • Of kom langs op taxatiedagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur.
 • Of stuur foto's van uw kunstobject via ons online taxatieformulier

Online taxatieformulier

Stap 2

Onze taxateurs beoordelen uw aavraag en advisieren over de vervolgstappen.

NIEUW! Taxatie, daarna inbreng aan huis service

Nu is het tijd om creatief en vindingrijk met uw kostbare tijd en kostbaarheden om te gaan. Wij van de Eland & De Zon hebben een nieuwe service aan ons brede pakket toegevoegd.

Het werkt als volgt:

Stap 1:

Stuur foto's van uw kunstobjecten waarvan u vermoedt dat ze veiling waardig zijn, upload deze via onderstaand taxatie formulier.

Stap 2:

De Eland & De Zon taxateurs geven hun mening en taxatie aan u door.

Stap 3:

Wanneer u zich kunt vinden in de taxaties neemt u contact op met onze koeriersdienst Easy2Send. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Stap 4:

De koerier levert de artikelen aan bij de Eland & De Zon en u ontvangt via email een bewijs van inbreng. Alle artikelen worden in De Eland & De Zon omschreven inclusief condities, taxatiewaarden en foto's voor op onze website en internationale veiling platforms.

Stap 5:

Tijdens onze kijkdagen worden de kunst objecten tentoongesteld**. De ingebrachte goederen worden in de eerstvolgende veiling geveild. De veiling is live met webcast en is nationaal en internationaal online te volgen.

Zo kunt u zien wat uw kunstobjecten opbrengen.

Stap 6:

De opbrengsten worden vijf weken na de laatste veiling op uw bankrekeningnummer overgemaakt.

Waarom Amsterdams Venduhuis De Eland en De Zon?

Als grootste en oudste veilinghuis van Nederland zijn wij de partij voor het verkopen van uw schilderijen, nalatenschappen, inboedels, kunst en antiek collecties.

 • Uitgebreide ervaring en kennis.
 • Taxatie door onze gecertificeerde taxateurs en veilinghouders.
 • Vijf algemene kunst en antiek veilingen per jaar.
 • Groot netwerk van ca. 120.000 klanten
 • Ruimtelijke presentatie met meer dan 4.000 m2 showroom.
 • Opslagmogelijkheden van 2.000m2, u kunt altijd goederen aanleveren!
 • Overzichtelijke werkwijze.
 • Bemiddelen in bezemschoon opleveren van pand of woning.
 • Marktleider in Nederland.
 • Maximaal 2 maanden van inbreng tot uitbetaling.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vijf keer per jaar organiseert Veilinghuis De Eland & De Zon een algemene kunst, schilderij en antiek veiling met gemiddeld 3000 items. Bekijk hier de agenda voor de eerstvolgende veiling. Doordat De Eland & De Zon regelmatig antiek, kunst en schilderijen veilt, is de kans op verkoop behoorlijk en worden ingebrachte goederen binnen een periode van 10 weken uitbetaald.

Tijdens de taxatie dagen, iedere woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur, op het veilinghuis kunt u gelijk de goederen inbrengen voor de eerstvolgende antiek, kunst en schilderijen veiling. Bij taxatie op locatie kunnen wij bemiddelden bij het bezemschoon opleveren van uw pand of woning en de organisatie van het transport met één van onze vaste partners. Door onze ruimschootse opslagmogelijkheden kunnen inboedels en nalatenschappen te allen tijden worden aangeleverd. Zodra de schilderijen of kunst objecten bij het veilinghuis zijn gearriveerd worden deze getaxeerd en beschreven door onze (gecertificeerde) taxateurs en veilinghouders.

In de veilingcatalogus vermelden wij bij elk schilderij of ander item een lage en hoge schatting als indicatie van de verwachte opbrengst. In overleg met de taxateur kan, indien gewenst, een limiet worden vastgesteld, waaronder de schilderijen, kunst of antiek niet verkocht mogen worden. Alle objecten worden gefotografeerd, voor de online catalogus, veilingportalen en webcast veilingen. Verder worden de schilderijen en/of kunst geëtaleerd voor de kijkdagen in één van onze toonzalen. In de week aansluitend op de kijkdagen worden alle objecten en schilderijen geveild.

Alle schilderijen, kunst en antiek worden in de zaal geveild, het merendeel wordt ook online geveild met ondersteuning van webcast/ internet. Vanaf het moment dat Veilinghuis de Eland & De Zon de schilderijen, antiek en kunst in beheer heeft, zijn zij verzekerd tegen schade, verlies of diefstal. De opbrengst van de verkochte goederen wordt door ons, na aftrek van de inzendkosten, eventuele transport- e.a. kosten, na ca. vijf weken aan u overgemaakt. De gelden, die het veilinghuis beheert, bevinden zich op een rekening ten name van Stichting Beheer Derdengelden, zodat de financiële belangen van de inbrenger gewaarborgd zijn. Wil u een inboedel laten taxeren en inbrengen, gebruik dan het volgende formulier!

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?