Kijkdagen

Inhoud

Moet ik betalen en of aanmelden voor een bezoek aan de kijkdag?

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan één van onze kijkdagen. Een bezoek aan een kijkdag is altijd vrijblijvend. Voor een kijkdag hoeft u zich niet aan te melden, onze gebruikelijke openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur. Kijk op de veilingagenda op de website voor de actuele informatie.

Mag ik tijdens een kijkdag de objecten aanraken?

U mag de objecten aanraken tijdens de kijkdagen. Voor een object dat in een vitrine staat helpen onze veilingmedewerkers u graag verder.

Kan ik alle objecten vooraf online bekijken?

Alle objecten (kavels) kunt u terug vinden in onze online catalogus.

Kan ik extra foto's en conditie rapport krijgen van een voorwerp?

Elk object wordt voorzien van een omschrijving inclusief conditie in de catalogus. Wilt u extra informatie of foto's dan kunt u een conditierapport aanvragen. U ontvangt zo spoedig mogelijk van ons de extra foto's.

Wat is een kavel en een kavelnummer?

Een kavel is een object of meerdere objecten die gelijktijdig als 1 catalogusnummer word(en) geveild, bijv. een schilderij, of twee zilveren kandelaars. Bij binnenkomst in het veilinghuis krijgen alle objecten of verzameling van objecten een eigen nummer: dit is het kavelnummer.

Wat is een catalogusnummer?

Als de inbreng voor een veiling is afgelopen worden alle kavels in de definitieve veilingcatalogus opgenomen en ingedeeld naar veilingcategorie (Meubels, schilderijen, zilver & goud, curiosa, etc.). Op dit moment krijgen alle kavels een nieuw (extra) nummer: het catalogusnummer. Dit is ook het nummer dat de volgorde bepaalt waarin de objecten geveild gaan worden. In de online catalogus worden nu ook de tijdelijke nummers vervangen door de definitieve catalogusnummers.

Wat is een lot(je)?

Een kavel bestaat in sommige gevallen uit meerdere/diverse objecten, die naar mening van de taxateur, het best bij elkaar kunnen worden verkocht als 'één koop'. In die gevallen wordt het een lot of lotje genoemd. Bijvoorbeeld; een lot met vijf zilveren zakhorloges en twee horloge kettingen, een koopje kristallen voorwerpen of een koopje divers, waar onder 3 krissen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?