Meebieden

Inhoud

Hoe kan ik meebieden in de veiling?

Er zijn diverse mogelijkheden om mee te bieden in onze veilingen:

Online live deelnemen aan de veiling

De veilingen zijn live online, u kunt via de computer de veiling live volgen en direct meebieden. Hiervoor gaat u naar live online veiling. Hier kunt u zich aanmelden voor de veiling. Daar krijgt u dan ook automatisch uw biednummer toegewezen.

Liever telefonisch

U kunt ook telefonisch meebieden tijdens onze veilingen. Wij ontvangen graag uw naw gegevens en de lotnummers waarop u wilt meebieden per mail.

Schriftelijk bieden

Bent u verhinderd om live of telefonisch mee te bieden tijdens de veiling? Laat dan een schriftelijk bod achter.

U kunt een schriftelijk bod achterlaten door middel van het van het 'commissie formulier' tijdens de kijkdagen, op onze website of per mail kunt u een maximum bod achterlaten. De veilingmeester biedt dan namens u mee tot het door u opgegeven maximum bedrag.

Om uw bieding compleet te maken moeten wij u in verband met de WWFT (Wet Witwassen Terrorisme Financiering) vragen om een kopie van uw geldig identiteitsbewijs toe te sturen of te laten zien bij onze administratie. U kunt voor het maken van een kopie de app van de overheid gebruik maken.

Kan ik nog in de zaal komen zitten voor een veiling?

Jazeker, u bent welkom om in de zaal mee te bieden aan de Weesperstraat 110 te Diemen. De veilingaal gaat een half uur voor de zitting open. U dient zich hier voor de veiling te registreren door een een formulier in te vullen alvorens u uw biednummer krijgt.

Hoe kom ik aan een biednummer?

Er zijn diverse mogelijkheden om een biednummer te krijgen voor onze veilingen: online live meebieden, commissiebiedingen en telefonisch bieden.

Online live deelnemen aan de veiling

Bij het aanmelden voor de live veiling voor een van onze veilingen wordt er automatisch een biednummer voor u aangemaakt.

Let op! U dient hiervoor eerst een account te hebben gemaakt op onze website waarmee u online mee kunt bieden tijdens onze veiling.

Telefonisch bieden

Na aanvraag en acceptatie van uw verzoek om telefonisch mee te bieden zal vanuit het veilinghuis een biednummer voor u worden aangemaakt

Hoe kan ik online mee bieden?

Hiervoor gaat u naar live veiling. Hier kunt u zich aanmelden voor de veiling. Daar krijgt u dan ook automatisch uw biednummer toegewezen.

Ik kom niet ingelogd/mijn account lijkt niet te werken?

Voor het inloggen op onze website kunt u zich registreren en aanmelden. Bent u wachtwoord vergeten, klik op 'wachtwoord vergeten'. U krijgt automatisch een link voor het resetten van uw wachtwoord.

Live online veiling

Voor het inloggen op onze live online veiling is een aparte registratie en inlog vereist. Rechts bovenin kunt u zich aanmelden en of registeren. Om mee te kunnen bieden moet u eerst op 'veiling betreden' klikken.

Kan ik ook telefonisch mee bieden?

U kunt telefonisch meebieden. Graag ontvangen wij een e-mail [email protected] met uw NAW gegevens, een kopie van een geldig identiteitsbewijs en de catalogusnummers met korte beschrijving waarop u wilt mee bieden.

Wat is een 'commissie bieding'?

Indien u verhinderd bent om live of telefonisch mee te bieden tijdens de veiling dan kunt u een schriftelijk bod achterlaten. Dit schriftelijke bod heet een 'commissie bod'. U kunt een commissie bod achter laten via het 'commissie formulier' tijdens de kijkdagen, op onze website of per mail. Tijdens de veiling biedt de veilingmeester dan namens u mee tot het door u opgegeven maximum bedrag.

Wat zijn de algemene voorwaarden bij het kopen op een veiling?

De algemene voorwaarden bij kopen vindt u hier.

Hoe vaak organiseren jullie een veiling per jaar?

Vijf keer per jaar organiseren wij een algemene kunst en antiek veiling. Gemiddeld tussen de 2.000-3.000 kavels (objecten) per veiling. Hier vind je een actuele veilingagenda.

Hoe werkt de Gevonden Voorwerpen, w.o. Schiphol, veiling? En wanneer vinden deze plaats?

Vijf keer per jaar organiseren wij een gevonden voorwerpen veiling, w.o. van Schiphol Airport. U kunt deze objecten voorafgaand aan de veiling bekijken en in de zaal live meebieden. Aansluitend aan de veiling kunt u meteen betalen en meenemen.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?