Object aangekocht

Inhoud

Hoe weet ik dat ik het object heb gekocht?

Live online bieden: Bent u de hoogste bieder, dan ziet u in het scherm dat u het heeft aangekocht.
Commissie / schriftelijke bieding: Na afloop van de veiling ontvangt u per mail ontvangt u een bevestiging dat u de 'hoogste bieder bent'.

Ook ontvangt u na afloop van de veiling per mail een factuur, met iDeal link en de afspraken tool voor het afhalen van uw aankopen.

Mijn bod is het hoogste, wat nu?

Na afloop van de veiling ontvangt u per mail ontvangt u een bevestiging van uw 'hoogste bod' en een factuur met iDeal link. Via onze afsprakentool kunt u een afspraak maken voor het afhalen van uw aankopen. U kunt via iDeal, bankoverschrijving, pin of contant betalen. Bij ons op het veilinghuis is voldoende inpakmateriaal aanwezig ter bescherming van uw aankopen.

Welke kosten worden berekend bij aankoop op een veiling?

Kosten kan je hier raadplegen.

Wat is volgrecht?

Het volgrecht is per 1 april 2006 ingevoerd en kan op kunstwerken van deze veiling van toepassing zijn. Het geldt voor originele kunstwerken gemaakt door kunstenaars, die op moment van verkoop nog in leven zijn of waarvan de kunstenaar niet langer dan 70 jaar daarvoor is overleden én onderdaan of inwoner is van een land dat onderdeel of aangesloten is bij de EU of de EER, of een land dat een gelijk volgrecht toekent.

Veilinghuis De Eland zal de wettelijke verplichte volgrechtvergoeding verhalen op de koper en zorgdragen voor de financiële afwikkeling.

De volgrechtvergoeding wordt berekend vanaf € 3.000,- over de verkoopprijs inclusief opgeld (exclusief BTW) en is samengesteld uit percentages. Ga naar rijksoverheid voor meer informatie over volgrecht.

Wat betekend WWFT?

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) heeft als doel witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. Veilinghuizen zijn verplicht om onderzoek te doen naar kopers en verkopers. Om te aan- en verkopen bent u verplicht om een kopie-ID naar op te sturen naar [email protected].

Hoe kan ik mijn aankopen laten verzenden?

Voor het verzenden van uw aankopen bevelen wij onze partners aan.

Voor kleine objecten (schilderijen, juwelen, curiosa etc.) koeriersdienst Easy to Send. U kunt zelf het formulier invullen en ontvang zo spoedig mogelijk een offerte.

Voor meubels en grotere objecten adviseren wij de Firma Riksen 020-6311540 of per mail.

Wanneer kan ik mijn aankopen betalen en afhalen?

Voor het afhalen van uw aankopen kunt u een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?