Speciale kunst collecties

Verzamelen is van alle generaties en komt in alle vormen voor. Dit kan zijn voor persoonlijke interesse of als uitstraling voor uw bedrijf in de vorm van bedrijfscollecties. Na het opbouwen van een mooie verzameling komt er ook een tijd voor het zogenaamde 'ontzamelen'. Wij als veilinghuis zijn expert in het veilen van bijzondere en of uitgebreide collecties.

BEDRIJFSCOLLECTIES

Door inkrimping van bedrijfsruimtes, digitaliseren en de trend van thuiswerken kijken bedrijven op een andere manier naar het beheer van de kunstcollectie. Zo wordt er gekeken of de aanwezige kunst nog geheel past bij de kernwaardes van de collectiestrategie en of deze simpelweg verdwijnen in een opslag. Wij als veilinghuis zijn de partner voor het 'ontzamelen' van de bedrijfscollectie en/of helpen bij het terugbrengen tot een 'kerncollectie'.

Al jaren veilen wij kunstobjecten voor onder andere ABN AMRO, HEMA, Sanoma, British Telecom, Holland America Line. Door de jarenlange ervaring en onze 4000 m2 aan toonzalen kunnen wij onze partners assisteren bij het opzetten van een verkoopstrategie. Wij kunnen hen hierin geheel ontzorgen.

Marije Bettenhaussen

Moderne & Hedendaagse Kunst
[email protected]

Marcel Kooi

TMV Gecertificeerd Taxateur en veilinghouder Kunst en Antiek
[email protected]

Bart Schaftenaar

TMV Gecertificeerd Taxateur Kunst en Antiek
[email protected]

HIGHLIGHTS

We hebben enkele bijzondere bedrijfscollecties mogen veilen van onder andere:

/ MEDIQ
/ Hema / Bijenkorf
/ Sanoma
/ ABN AMRO
/ British Telecom
/ Hotel Seven One Seven
/ Holland America Lijn

BIJZONDERE THEMA VEILINGEN

Meerdere malen per jaar organiseert Venduhuis De Eland & De Zon speciale veilingen rondom een bepaald thema. Rondom een thema als Medisch, Maritiem, Jacht & Buiten, Fashion en Stadsgezichten door de eeuwen heen, worden bijzondere objecten bij elkaar gebracht in een zitting. Deze objecten komen uit particuliere verzamelingen of bedrijfsverzamelingen. Zo veilden wij in november van 2021 voor Mediq (voormalige OPEC), de apothekers verzameling met een totaalopbrengst van ruim 95.000 euro. Onderdeel van deze collecties waren reisapotheken, balansen, vijzels, pillenmaak attributen, tot 17e eeuwse Delfts en Vlaams aardewerk zalfpotten en stroopkannen. De maritiem thema veilingen kenmerken zich door een breed scala aan maritieme curiositeiten: munitie zoals kanonnen, meetapparatuur zoals octanten en sextanten, boegbeelden, hakkenborden, en uiteraard maritieme schilderijen en of zeegezichten.

Om de mogelijkheden van inbreng te bespreken, kunt u een afspraak maken met een van onze specialisten:

Elise Trommelen

TMV Gecertificeerd Taxateur en veilinghouder Kunst en Antiek
[email protected]

HIGHLIGHTS

Onze Thema veilingen zijn onder meer:

/ Apotheek, met oa. reisapotheek, zalfpotten en stroopkannen
/ Maritiem, met oa. octanten, sextanten, kanonnen, boegbeeld en scheepsportretten
/ Jacht en Buiten, met oa. rijtuigen en rijtuig attributen, carriage clocks, en jachtscenes
/ Amsterdamse stadsgezichten, met oa. Westertoren, Het Kolkje, Sint Nicolaaskerk en De Magere Brug
/ Fashion, met oa. vintage designer kleding, tassen en costume jewelry van Dior, Herm├Ęs, Chanel, Celine, Louis Vuitton

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?